FESTA FINAL DE CURS

Ei, mireu el que ha preparat l'AFA per a la festa de final de curs, no hi podeu faltar!!!!!

El proper 21de juny de 2022 festa fi de curs!!!!!!

Tots el alumnes están convidats, no us ho podeu perdre!

GRADUACIÓ 2BATX

Graduació 2n batx. moltes felicitats a tots i totes!!!

VISITA A LES TRINXERES DE LA GUERRA CIVIL AL BOSC DE SANT MIQUEL

Hola families,

L'ajuntament amb l'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Voltrera, han visitat els espais patrimonials de les Trinxeres de la Guerra Civil del Bosc de Sant Miquel i el Castell de Voltrera
3/5/2022

A Abrera cuidem el nostre patrimoni! L'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Voltrera d'Abrera, uns 140 alumnes, van visitar el matí del dimarts 26 d'abril les trinxeres de la Guerra Civil del Bosc de Sant Miquel i el castell de Voltrera. Des de l'Ajuntament d'Abrera vam col·laborar amb la sortida amb una visita guiada pels dos espais patrimonials del nostre municipi.


El nostre alcalde, Jesús Naharro, i la regidora d'Educació, Giulia Mirto, van acompanyar l'alumnat en la visita guiada, a càrrec del tècnic municipal, Gerard Bidegain.

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, ha destacat que “des de la regidoria estem molt contents de veure els i les estudiants d’Abrera visitant el nostre patrimoni i valorem molt l’esforç que fan els centres educatius per difondre’l entre els seus alumnes. El dimarts passat vam poder gaudir d’una jornada molt interessant amb els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Voltrera, vam tenir l’oportunitat d’apropar els diferents valors formatius que aporta el patrimoni local per tal de conèixer el seu passat, les seves arrels culturals. Seguim treballant en la conservació, preservació i recerca històricad’aquests elements patrimonials del poble per tal de garantir un ús social i, més concretament, en la possibilitat de convertir aquests béns patrimonials en autèntics i poderosos recursos al servei dels centres educatius d’Abrera i el seu entorn".


Seguim treballant en la conservació, preservació i recerca històrica d’aquests elements patrimonials del poble per tal degarantir un ús social i en la possibilitat de convertir aquests béns patrimonials en recursos al servei dels centre educatius d’Abrera.

 

Treball coordinat amb els centres educatius

La regidora d'Educació, Giulia Mirto, ha posat en relleu que “ha estat un matí molt interessant i molt profitós en què l’alumnat de 4t de l’Institut Voltrera ha visitat els espais patrimonials abrerencs de les Trinxeres de la Guerra Civil i el Castell de Voltrera de la mà del nostre tècnic municipal de Patrimoni i Memòria Històrica. Hem pogut compartir amb l’alumnat i el professorat les seves impressions sobre dos elements que en moments històrics diferents han suposat llocs estratègics i tot el que això va suposar mentre succeïa i també després, per a Abrera concretament. Poder col·laborar conjuntament amb l’Institut Voltrera per apropar i vivenciant en primera persona, el que els i les nostres joves treballen a l’aula és un privilegi. Seguirem treballant en aquesta coordinació amb els centres educatius i en apropar a les aules les diferents propostes que puguin sumar als projectes educatius que treballen tots els nostres centres escolars, en el seu dia a dia, amb la finalitat que sigui un benefici en l’aprenentatge de tot l’alumnat abrerenc”.

 

Poder col·laborar conjuntament amb l’Institut Voltrera per apropar i vivenciant en primera persona, el que els i les nostres joves treballen a l’aula, és un privilegi.

 

El tutor de 4t d'ESO i professora d'Història de l'Institut Voltrera, Manel Benito, ha explicat que han organitzat la sortida "per conèixer una mica el patrimoni local i aprofitant que el programa de quart parla de la Guerra Civil, hem començat per aquí, per les trinxeres de la Guerra Civil dels republicans de l’any 30. Fer una visita per conèixer,bàsicament, el patrimoni però també per contextualitzar-ladins el programa de quart. Després veure’ m un altrejaciment de poble medieval i quedarà un matí d’esbarjo, però també per conèixer allò que tenim al poble. Poder sortir fora i fer una visita, en la situació que estem, per esmorzar al sol però també aprofitar el dia per veure aquests dos jaciments museïtzats de fa poc al poble (que segurament no tots els alumnes coneixen), doncs és molt important. Aquesta manera d’explicar la història no només des de l’aula sinó també des del lloc, des de la font primària i veure i trepitjar el territori està mol bé".

Valoracions positives de l'alumnat

L'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Voltrera d'Abrera també ha valorat positivament la sortida als dos espais patrimonials del nostre municipi:

 

“Ens ha semblat molt bé. Una mica complicat arribar fins al lloc, però ens han explicat que eren les trinxeres i una mica la història de què van fer aquí. Ara anem al Castell de Voltrera que està a Can Vilalba i ens explicaran més de la història d’allà i el context històric. Em sembla molt dinàmic i una manera diferent de fer les classes i crec que està molt bé".
“Hem visitat les trinxeres i ens han explicat el context històric i com van venir els feixistes aquí després de creuar l’Ebre i com van intentar aguantar perquè pogués fer la retirada la població. Està ‘xulo’ que al teu poble hi hagi coses relacionades amb el que estudies a classe, et submergeixes en el tema. És molt divertit i és una experiència millor. Sabia que hi havia unes trinxeres, però no sabia res més”.
“M’ha semblat molt bé perquè és una manera molt divertida d’aprendre i no és com sempre. Aprendre a l’aire lliure i conèixer la història del poble on vivim, està molt xulo. Havia escoltat parlar però no havia vingut mai. Coneixia el nom però no sabia el que era realment. És molt recomanable”.
“Ha estat molt interessant aprendre la història del nostre poble. I estan molt bé aquestes trinxeres que van fer els republicans per defendre’s. Ens han explicat que el 2008 es van descobrir i es va fer un projecte per poder museïtzar-les. El 2015 van iniciar el projecte. Han posat unes tanques al voltant i les han netejat totes. Està molt bé. També visitarem el Castell de Voltrera i ens explicaran també la seva història”.

VOLEU ANAR AL SALÓ DE L'ENSANYAMENT DE FORMA GRATUÏTA?

Benvolgudes famílies,
VOLEU ANAR AL SALÓ DE L’ENSENYAMENT?

Com ja sabeu se celebra a Barcelona el SALÓ DE L’ENSENYAMENT del 16 al 20 de març del 2022 al recinte Firal de Montjuïc.

Des de l’AMPA us proposem que pugueu anar de forma GRATUÏTA els alumnes socis de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat més un acompanyant.

L’AMPA us retornarà els diners de les entrades!!

Com ho podeu fer?

Una entrada gratuïta per cada alumne + un acompanyant.
Ompliu un formulari per alumne.
Ompliu el formulari al que podeu accedir des del link:

https://forms.gle/nV8rM2P8Lpxw9s7E8 

Quan es farà el reemborsament?

• Fins el diumenge 20 de març podeu emplenar el formulari de devolució, tancarem formulari a las 22:00 hores una vegada tanquem formulari no s'acceptaran més devolucions.

 

El dimecres 23 de març de 17:30 a 19:30 pagarem els tiquets, a l'entrada de l'institut Recorda portar les entrades

ATENCIÓ: No es farà cap reemborsament econòmic si no fas arribar prèviament emplenat el formulari de devolució.
Gràcies,

Cordialment

 

AMPA IES VOLTRERA

Commemorarem el dia de les persones amb diversitat funcional

Hola!!!!

Commemorarem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional, el dissabte 4 de desembre a la Sala Municipal, amb un espectacle musical i lectura de manifest

29/11/2021

Un any més, des de l’Ajuntament d’Abrera sensibilitzem a la població sobre les qüestions relacionades amb la diversitat funcional i promovem la presa de consciència sobre els guanys que se’n deriven de la integració social de les persones amb capacitats diverses amb la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional. El dissabte 4 de desembre, la Sala Municipal (ps. de la Telefònica, s/n) acollirà a partir de les 12 h la lectura d'un manifest i l'espectacle musical "Els tres porquets i el llop especulador" de la cia. Pot Teatre, amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19. Per assistir a l'activitat, podeu fer la vostra inscripció en aquest espai web, en l'enllaç que trobareu seguidament, o també presencialment abans de l'inici l'esdeveniment.

 


L’any 1982 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el dia 3 de desembre com a Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb l’objectiu de promoure els seus drets i el seu benestar en tots els àmbits de la vida i en tots els àmbits de la societat; així com per a conscienciar la societat sobre la situació d’aquest col·lectiu vers tots els aspectes de la vida.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera volem reivindicar l'esforç que realitzen cada dia totes les persones amb diversitat funcional, els seus familiars així com els professionals que els ajuden a dur-ho a terme. Considerem que, si volem construir una societat inclusiva basada en la convivència, és imprescindible tenir la incorporació de les persones amb diversitat funcional.

 

Bona tarda famílies,

Des de l' Ajuntament, durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

Engeguem un nou projecte d'implicació comunitària per crear el Memorial d’enguany a les víctimes mortals de violència masclista

 

https://www.ajuntamentabrera.cat/pl195/actualitat/noticies/id4236/durant-el-mes-de-novembre-commemorarem-el-dia-internacional-contra-les-violencies-envers-les-dones-amb-diverses-activitats.htm 

MEMORIAL A LES VÍCTIMES MORTALS DE VIOLÈNCIA MASCLISTA 2021

Families!

Des de l'ajuntament, engeguem un nou projecte d'implicació comunitària per crear el Memorial d’enguany a les víctimes mortals de violència masclista

19/10/2021

La Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera, conjuntament amb l’Associació d’Abrera contra la violència de gènere (AAcVG) impulsa un any més la participació comunitària de la ciutadania per a crear el memorial a les víctimes mortals de la violència masclista d’aquest 2021 a l’estat espanyol.

 

A través d’aquest, es pretén realitzar un acte de sensibilització, de denúncia i de rebuig vers les violències masclistes, alhora que es commemora cada una de les víctimes, dones i infants, que continuen morint a mans de les seves parelles, ex parelles, pares i familiars amb un impacte brutal i generalitzat arreu del món.


Si l’any 2019 vestíem de lila els arbres del parc de l'Estació homenatjant a les víctimes amb la col·laboració de les dones del taller de ganxet i de l’Associació d’Abrera contra la Violència de Gènere i el passat novembre del 2021 establíem l’”Arbre de la Vida” a l’olivera del Rebato, enguany proposem reproduir el projecte de Sabates vermelles; una acció que naixia a Ciudad Juárez l’any 2009 en mans de l’Elina Chauvet per recordar a les víctimes de violència de gènere i demanar justícia. La producció d’aquest projecte com a art públic d’alt impacte i càrrega de protesta agafa gran rellevància en l'àmbit internacional i és reproduït des d’aleshores a diferents indrets del món.


Enguany proposem reproduir el projecte de Sabates vermelles; una acció que naixia a Ciudad Juárez l’any 2009 en mans de l’Elina Chauvet per recordar a les víctimes de violència de gènere i demanar justícia

 

Els feminicidis i assassinats de naturalesa masclista no són fets puntuals i aïllats i el fet de poder concentrar en un sol espai el número total que correspon a cada una de les víctimes, permet visibilitzar la gravetat d’aquesta xacra social. Les sabates, com a peça testimonial de l’absència d’aquestes víctimes i del seu camí, de les seves vides, pretén simbolitzar cada una d’aquestes pèrdues i el nostre condol vers elles.

 

Col·labora amb nosaltres en el projecte, mitjançant la donació de sabates o participant en els tallers de sabates vermelles. Us hi esperem!

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI EN EL CENTRES EDUCATIUS

Families,

us deixem informació sobre la memoria oral per les Jornades Europees de patrimoni en els centres educatius: https://www.ajuntamentabrera.cat/pl195/actualitat/noticies/id4174/divulguem-la-memoria-oral-per-les-jornades-europees-de-patrimoni-en-els-centres-educatius.htm 

AJUDEM A LA PALMA

Bona tarda families,

L'institut i AMPA Voltrera ens unim, conjuntament amb la comunitat educativa d'abrera, per ajudar a totes les families que han perdut les seves coses per el volcà.

Podeu portar roba,roba interior, productes d'higene ( dentrifics, respalls, respalls de dents,compreses...), bolquers, biberons, cremes, entretenimets (jocs de taula, joguines...), menjar en llauna, per intolerants a la lactosa, per celíacs, etc.

 

Ampa

 

 

SIGNATURA DELS CONVENIS PER A LA SUBVENCIÓ

Bona tarda,

Fa un parell de setmanes vàrem signar els convenis per a la subvenció dels llibres de text i el material autoeditat amb les AMPA i les escoles del nostre municipi.

https://www.ajuntamentabrera.cat/pl195/actualitat/noticies/id4123/signem-els-convenis-per-a-la-subvencio-dels-llibres-de-text-i-el-material-autoeditat-amb-les-ampa-i-les-escoles-del-nostre-municipi.htm 

TRANSPORT ESCOLAR D'ABRERA

Atenció famílies!

Aquí podreu consultar tota l'informació del transport escolar d'Abrera del curs 2021-2022.

https://www.ajuntamentabrera.cat/pl195/actualitat/noticies/id4059/atencio-families-consulteu-tota-la-informacio-del-transport-escolar-d-abrera-del-curs-2021-2022.htm 

 

GRADUACIÓ 2n BATXILLERAT

Hola famílies!

el passat dimarts 22/06 els i les alumnes de 2n de batxillerat vàren fer la cerimònia de graduació.

Va ser un acte molt emotiu en el cual es van poder acomiadar de la etapa en l'institut.

Moltíssimes felicitats a tots i totes i us desitgem molta sort en la nova etapa.

IMPLICATE CON EL AMPA

Muy buenas, familias...

Debido a la situación actual y no poder tener un contacto directo con todos vosotr@s debido al dichoso virus, os informamos que varias familias que forman el ampa de una manera activa a finales del próximo mes de Junio abandonan el centro y por lo tanto el ampa tambien.

Por lo que os animamos a que formeis parte del ampa de una forma activa para el buen funcionamiento del mismo y para el beneficio de todo el alumnado...

Ponte en contacto con nosotros bien a traves de la web del ampa o del correo electrónico ampaiesvoltrera@gmail.com